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FACTS:

The inquiring attorney represented Co. A regarding patent and trademark services.

The head of research at Co. A left to form a competing business, Co. B. Eventually, Co. A
went out of business but the principal of A formed Co. C which the inquiring attorney has been
representing  since its incorporation. Recently, the inquiring attorney has been requested to
represent Co. B. The inquiring attorney states: "Although Co. B & C are definitely competitors
to some extent in the marketplace, the work we have done for Co. C does not involve subject
matter that conflicts in any way with the subject matter of the services we are performing for Co.
B and vise versa."

ISSUES PRESENTED:

The inquiring attorney asks whether if, he/she can represent Co. B without violating the
conflict of interest rules.

OPINION:

Yes. Accordingly, there is no conflict of interest. If the matters do become adverse at
some time in the future then the inquiring attorney must reasonably believe that the
representation will not adversely affect the relationship with each client and each client must
consent to the continuing representation of the other client before the inquiring attorney may
continue the representation of either Co. B or C.

REASONING:

The Panel believes that the inquiring attorney's representation of Co. B. would not propose a
conflict of interest under Rule 1.7, which states in part:
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Rule 1.7 "Conflict of Interest: General Rule" -

(a) A lawyer shall not represent a client if the representation of that
client will be directly adverse to another client, unless:

(1) the lawyer reasonably believes the
representation  will not adversely affect the
relationship with the other client; and

(2) each client consents after consultation.

Although Co. B and C are competitors, the inquiring attorney has stated the
representation of Co. C is not directly adverse to Co. B.



